A Save The Date kártya
esküvői meghívó

Magyarországon kevésbé elterjedt szokás save the date kártyát, vagyis magyarul ne felejtsd el kártyát küldeni a vendégeknek. Amerikában, ahol 2 évre előre le kell foglalni az esküvői ceremónia és a vacsora helyszínét, mert olyan tele vannak az időpontok, bevált szokás, hogy még a meghívó megküldése előtt egy ilyen kártyát kiküldenek a násznépnek. Ez azért nagyon fontos, mivel így minden vendég előre tud kalkulálni és biztosan szabaddá tudja tenni magát a Nagy napon. Manapság már Magyarországon is az a tendencia, hogy jó 1 évre előre kell gondolkodnia a párnak, ha jó helyet szeretne lefoglalni. Érdemes ezért már a dátum és a helyszín ismeretében értesíteni a vendégeket, hogy esküvőtök Nagy napjára ne szervezzenek más elfoglaltságot.

Nagyon fontos szerepe lehet ennek a kártyának, ha sok külföldi vendég érkezik az esküvőtökre, mivel a repülőjegy foglalásokat és az utazás részleteit jó előre érdemes megtenni és megszervezni. Ilyen esetekben 6-8 hónappal az esküvőtök előtt illő tudatni a vendégekkel a dátumot, hogy a vendégek kellően fel tudjanak készülni az utazásra és a szállások megszervezésére is. Ha a nagy nyári esküvő szezon közepén esküdtök, akkor is érdemes jó előre szólni, mivel ez a szabadságolások, nyaralások fő szezonja is egyben.

Sokan kérdezik, hogy mi is a különbség egy save the date kártya és egy meghívó között. A legfőbb különbség abban van, hogy a save the date kártya egy rövid, tömör, előzetes értesítés, melyben hírül adjátok esküvőtök dátumát és helyszínét. Ez az értesítés semmi több információt nem tartalmaz, még a ceremónia pontos időpontját sem kell, hogy tartalmazza, hiszen még ahhoz túl korán van, hogy legyen arról információtok. A meghívó ezzel szemben már minden fontos, apró információt tartalmaz, mely ahhoz kell, hogy a vendégek pontos időben, a pontos helyszíneken lehessenek. A meghívóban szép idézet, nászajándékkérő versike is szerepelhet, sőt az is gyakori, hogy egy plusz kártyán egyéb segítséget nyújtó információk is szerepelnek, mint például a parkolási információk, térkép az esküvői helyszín megközelítéséről, programtervezet, stb.

Különleges save the date-eket is megálmodhattok magatoknak, mint például a hűtőmágnes kártya, melyet a vendégek a hűtőjükre kitéve mindig emlékezhetnek a fontos eseményre. Ha valamilyen személyes kártyát szeretnétek készíttetni, akkor egy rólatok készült jó fotó is lehet az alapja. Vicces táblákat is foghattok a kezetekben a fotózás során, így tökéletes kártyát alkothattok meg, mely nagyon beszédessé válik.

A kártya már igazodhat is színben és stílusában a meghívóhoz, ezért érdemes már ekkor elgondolkodni az esküvői dekoráció színeiről és stílusáról, azért, hogy a Nagy Napon tökéletes lehessen a harmónia.

Nálunk is rengeteg save the date kártyát találtok, melyeket több színben is meg tudtok nézni. Ha bármilyen egyedi megoldásban gondolkodtok, mi akkor is szívesen a segítségetekre leszünk.

A blogban szereplő képek forrása: Pinterest

Time: 0.1763 ms | Memory: 27.53MB | Version: 2.0