Az esküvői vacsora fontos része, a menükártya
esküvői meghívó

Az esküvői vacsora fontos része, a menükártya

Amikor a menükártyákról esik szó, sok helyen, főleg külföldi országokban egyetértenek azzal, hogy a meghívó tartalmazza már a menüsort is. Mi mégis azt tanácsoljuk, hogy az esküvői meghívó ne legyen tele a menüsorral vagy a különböző választható menükkel. Talán van némi hely erre a meghívó lapjain, viszont azt javasoljuk, hogy a menüválasztót érdemes mégis inkább az RSVP kártyára, míg a teljes menüsort a vacsorán megjelenő menükártyára tenni. Így a meghívó is megkapja a kitűntetett szerepét, sőt mire oda juttok, hogy a menükártyát készíttetitek, akkor már biztosan konkrét menüsort tudtok felsorakoztatni, míg a meghívó készültekor még nem biztos, hogy döntés született a teljes menüről.

A menükártya szövegének elkészítésekor felmerülhet bennetek a kérdés, hogy milyen a jó menüsor szövege. Ami biztos, hogy stílusában és hangvételében is illenie kell a meghívó szövegéhez. A meghívó szövegekhez itt találtok segítséget, ahol stílusok szerint megtaláljátok kedvenceteket:

MEGHÍVÓ SZÖVEGEK

Ehhez képest már könnyű dolgotok van, hogy a menü hangvételét is megírjátok.

De íme, néhány segítség, mellyel még könnyebbé tesszük számotokra a menükártya megírását.

Az alapok

A menükártyán feltűntethetitek a neveiteket, monogramotokat vagy akár esküvőtök dátumát is. Ezek akár a menü fejlécében, vagy akár a menü láblécében szerepelhetnek, mindenhol jól mutatnak.

Fontos megemlíteni továbbá az előételeket, leveseket, a főételeket, illetve az italokat. A desszertek és a saláták nem minden esetben férnek rá a menüsorra, így azokat alap esetben csak akkor javasoljuk feltűntetni a menükártyán, ha a legfontosabb ételek felkerülése után még marad elegendő hely a számukra és így nem keltenek zsúfolt hatást. A catering céggel vagy az étteremmel időben egyeztessétek a menüsort, és ha még nem végleges, akkor elegendő, ha csak a főmenü szerepel a menükártyán. 

Hagyományos stílusú menükártya

Hagyományosan a menükártyán megjelenítjük a „Menü” vagy „Menüsor” feliratot, de ezen kívül a fent említett monogramok, nevek vagy a dátum is megjelenhetnek. Majd ezután következik egy tömör lista az előételekről, levesekről, majd főételekről. A menükártya másik oldalára fel lehet tűntetni az italsort is, így a vendégek azokról is könnyedén tájékozódhatnak.

Nagyon sokan szeretik, ha az ételek elkészítési módja is fel van tűntetve a menüsoron, mint például: grillezett, sült, párolt, pirított, friss, stb. Ezekkel a szavakkal is lehet játszani egy menükártyán, érdemes kihasználni a lehetőségeket, mert a különféle elkészítési módok nagyon feldobják a menükártya kinézetét is.

Lazább stílusú menükártyák

Ezeknél a menükártyáknál nem feltétlenül kell a hagyományos elképzeléseket követni. Szabadjára engedhetjük a fantáziánkat és ekkor olyan megoldások születhetnek, melyek nagyon egyediek, különlegesek és nagyon jó pofák. Ezeknél a menükártyáknál nem feltétlenül kell a címsort feltűntetni, vagyis azt, hogy kinek az esküvőjén vagyunk, hiszen azt amúgy is tudjuk. Egész egyszerű megfogalmazással vagy akár az ételeket körül írva, virágnyelven is megfogalmazhatjuk a menükártyánkat. Illusztrációként ételek képeit is használhatjuk, így még inkább feldobva a hangulatát.

A fesztelen hangulatú menükártyák betűtípusaiban és színvilágukban is lazábbak, merészebbek. A menükártya grafikájában is megjelenhet az a stílus, melyet szeretnétek megjeleníteni esküvőtökön. Legyen az egy rusztikus, vintage, romantikus, modern vagy bármilyen más, a menükártya is illeszkedhet ahhoz.

Mi segítünk Nektek megálmodni, megtervezni és megalkotni egyedi, különleges menükártyátokat a Nagy Napra.

Még több menükártya ötletért látogassatok el hozzánk: ESKÜVŐI MENÜKÁRTYÁK

Blogban szereplő képek forrása: Pinterest

 

Time: 0.2682 ms | Memory: 28.85MB | Version: 2.0